Veronica Olofsson

Veronica Olofsson föddes 1985 i Falun och är uppvuxen i Gim, Ånge kommun.

Det som präglat Veronica under uppväxten fram till i dag är att hon alltid gått sin egen väg och ägnat sig åt sina tre största intressen – djur, läsning och att skriva berättelser.

Vid 16 års ålder flyttade Veronica hemifrån till Lycksele där hon gick djurvårdarlinjen på gymnasiet. Efter några år med tillfälliga arbeten bestämde Veronica sig för att satsa på sitt skrivintresse. 2010 kom hon in på den ettåriga skrivarutbildningen Ord&Bild&Form på Sörängens folkhögskola, i Nässjö kommun. Där publicerade hon bland annat ett kåseri i Smålands-Tidningen.

Efter ytterligare en tid med kortvariga arbeten beslöt sig Veronica för att flytta närmare släkten och begav sig till Falun. Där, 2013, satte Veronica i gång arbetet med att skriva sin första roman, Speldosan. Med sex års omskrivningar och försök att få romanen publicerad vände sig Veronica till Jengel förlag som visade intresse för manuset 2019.  Därefter skickade Veronica in manuset Svartdimman, som blev antaget året därpå.  

I dag bor och verkar Veronica i Delsbo, Hudiksvalls kommun. På fritiden skriver hon, och hennes lust till att skriva har alltid varit av en anledning – att glädja folk genom att ta dem till en fiktiv värld.

Varukorg
Rulla till toppen