Anette Westin

Redan som tolvåring blev jag publicerad för första gången, i tidningen Min Häst. Det enda som gick lätt i skolan var uppsattsskrivandet. En oaktsam svenskalärare skadade mina författarvingar och istället gav jag mig ut i världen för att samla erfarenheter och intryck. I Toronto, Canada, arbetade jag som biträdande redaktör för tidningen Canadasvensken. 1994/95 gick jag kursen Skapande svenska, på Umeå universitet. 1997 skrev jag Företagarna i Luleås 150-årsjubileumsbok. 

2004 var en utmattningskollaps nära att kosta mig livet. Psykisk misshandel och hälsoproblem har prövat mig. Livet har frågat mig många gånger; Ska du inte ge upp? Och jag har svarat, Inte än! Att ge upp ligger inte för mig helt enkelt. Skrivarstugan nere vid sjön Lillkorsträsk är numera min arbetsplats och researchen för nästa roman har påbörjats.

Jag vill nå ut till en större publik och jag vill fortsätta utveckla mig som författare. Är det något jag själv kan göra med texten för att få den publicerad, tänkte jag efter jag fått nej från förlag och gråtit floder. Jag skrapade ihop pengar och kontaktade en lektör. Det har förbättrat mitt manus och lärt mig massor som jag har användning för i min skrivande framtid. Detta är min första egna roman och jag lär mig. Nya gestalter sitter i soffan i skrivarstugan och väntar på att jag skriver om dem.

Varukorg
Rulla till toppen