Emilia Nilsson

Djur, natur, vänner, familj och mat i en härlig blandning, det är pang mitt i prick vad jag vill med min bok ”Pangmat från Fjällsjö”.

För mitt liv, det är att leva på landet med djur och natur i min vardag, det är att släppa ut korna i sin nya hage, att mocka grisskit eller att ”panga” en tjäder och tillaga den tillsammans med familj och vänner hemma på gården.

Jag är uppvuxen och bor på en familjegård, min syster och jag är sjunde generationen Nilssons som bor här. Att fortsätta driva gården framåt är min vision! Jag älskar att laga mat, särskilt av allt vi har här på gården, för vi har ju alltid så fina råvaror häromkring. Detta i kombination med att jag själv vågat experimentera är det jag vill dela med mig av till mina läsare i min alldeles egna kokbok.

Min vision om en kokbok fick jag i och med att jag sökte till och fick vara med i TV-programmet Sveriges Mästerkock. Oj, vilket äventyr! Och vilka erfarenheter och vänner jag fick där! I programmet hann jag också visa min kokboksidé, ”Pangmat från Fjällsjö”, precis innan jag åkte ur med en fin bronsmedalj i bagaget och nu är idén alltså ändå verklighet!

Jag tar med läsaren på en resa hem till mig, hem till gården i Silsjönäs/Fjällsjö. Där råvarorna finns i mängder; nöt- och fläskkött, viltkött, flodkräftor, ädelfisk, svamp och skogens guld – myrbär.

För mig är det viktigt att djuret fått ett långt, lugnt och betydelsefullt liv och jag vill visa hur man enkelt gör något extra av våra fina norrländska, närproducerade råvaror, särskilt kött!

Jag vill förmedla min känsla för maten, dela med mig av middagar med släkt och vänner i trädgården och inte minst hela min kärlek till Norrland. Välkommen hem till mig!

Varukorg
Rulla till toppen