Hur du föser chefer

Pris: 195:-
ISBN 9789187309137


Ledarskapsböcker riktar sig i de flesta fall till chefer och är skrivna ur ett chefsperspektiv; hur chefen ska vara, tänka och agera. Här är en annorlunda ledarskapsbok. ”Hur du föser chefer…” handlar om hur du ska påverka din omgivning med speciell fokusering på dina chefer. Det spelar ingen roll om du arbetar som chef eller inte, du kan använda de praktiska tipsen som beskrivs i boken direkt i din vardag. Huvudbudskapet är att du utan problem kan påverka din omgivning inklusive dina chefer, du behöver bara förstå vilka spelregler som gäller och vårda din energi. Kom ihåg, ingen kommer ihåg en fegis!

Om författaren: Anders Söderlind är en 4-barnsfar som varit chef I 17 år samt chef för chefer i 15 år. Anders är en engagerande idéspruta. Den här boken är resultatet av en idé som började ta form för 15 år sedan.

1. Hur lyder en kort bakgrundsbeskrivning av Anders Söderlind?

Har 4 barn (22,20,18, 12 år gamla) och har arbetat på Telia i 25 år. Fick klart att för mig att min tjänst skulle försvinna på vägen hem när jag fått guldklocka.Slutade på Telia i maj i år. Är nyfiken idéspruta med många idéer. Har arbetat som chef i 17 år och som mellanchef i 15 år. Just nu är jag på Portal+ som vice VD. Vi har inte skrivit alla papper klara utan ska göra det inom någon månad.

2. Hur uppstod ditt intresse för att skriva?

Jag har alltid gillat att hålla föredrag och har alltid funderat på att skriva en bok. När det vart turbulent på Telia gjorde jag slag i saken och skrev den bok som jag funderat på väldigt länge. Jag har alltid skrivit saker och men ska jag vara ärlig så har jag nog tänkt i talspråk för att sedan skriva ned det hela. Det vart väldigt tydligt när jag började få ihop texten till boken och skulle korrigera svenskan och formuleringarna.

3. Ge oss några exempel på dina favoritböcker eller författare och motivera varför!

Jag gillar ledarskap och input till detta finns i management litteraturen. Jag blir riktigt inspirerad av bra management litteratur och har därför läst mycket. Min favoritförfattare är Gary Hamel då han skriver lite utmanande och som jag ser det , tydligt.

Här är en lista:

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1/189-7091642-7312004?url=search-alias%3Daps&field-keywords=gary%20hamel&sprefix=gary+hamel%2Caps&rh=i%3Aaps%2Ck%3Agary%20hamel

* Leading the revolution, Gary Hamel
Den här boken är klockren i att utmana dig som läsare att verkligen göra slag i saken att förändra ditt företag. Varför ska inte du lyckas är mödrarna i Sydamerika eller Fackföreingen i Polen kunde..?

* What matters now, Gary Hamel
Detta är Garys senaste bok som syftar på att de tär idéer som är viktigt framöver..inte att polera på effektiviteten. Detta gillar jag verkligen då jag är en ide spruta

* Fursten, Macciavelli
Är klassikernas klassiker vad gäller management litteratur. ett måste som även Gustav Wasa läste.. Så gammal och ändå så aktuell

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=Jim+collins&rh=i%3Aaps%2Ck%3AJim+collins

* Built to last, Jim Collins
En viktig milstolpe är när denna bok kom ut. Den undersöker verkligen sina teser och visar klockrent vad som krävs för ett framgångsrikt företag.

* Good to great, Jim Collins
Här visar Jim vad som krävs för att ändra ett företag. en mycket bra bok

4. Var hittar du material till sådant du nedtecknar?

Jag har utgått från egna erfarenheter. Jag har inte möjlighet att lägga flera år av undersökningar på management teser så det jag kan bidra är mitt perspektiv.

5. Vad tycker du om genren som ofta kallas ”managementlitteratur”?

Många av böckerna är bra som inspiration men det känns som att det som är unikt är kanske 15% och resten är ungefär lika som många andra fast lite egen tappning. Det gäller att välja de som ger dig något då det finns många inriktningar.

6. Har du medvetet försökt utveckla genren med boken ”Hur man föser chefer?”

Nja, det låter stort att se att jag skulle försöka utveckla genren.. Jag har skrivit en bok för att jag vill berätta om hur jag ser på ledarskap och förmedla det på mitt sätt. Sedan om det leder till att utveckla genren får vi undersöka om några år, troligen inte men det vore roligt om det vart så.

7. Man ser oftare böcker riktade till chefer att utveckla sig själva som ledare, vad fick dig att vända på perspektivet?

Det finns hur många böcker som helst som vänder sig till chefer och jag känner inte att en sådan bok skulle bli tillräckligt unik, inte som första bok iallfall. Min erfarenhet är att de som verkligen uppskattar mina idéer arbetar inte som chefer, därför valde jag det perspektiv som jag gjorde.

8. ”Hur man föser chefer” håller en lekfull ton i många avsnitt, hur använder du humor när du skriver?

Jag älskar humor. Min dotter håller på med standup och jag har hjälpt henne och även lärt mig hur man skriver skämt osv. För att vara riktigt allvarlig och fånga sin publik behöver man ha sådan distans till det man pratar om att man kan förmedla det hela med humor. Humor är att ha kontroll på det man säger så tydligt att man håller publiken i sin hand för att i sista stund lägga till skämtet som gör allt tydligare. Det finns inget farligare än grav-allvarliga människor. Humor är ett sätt att ha kontroll på olika perspektiv på saker samtidigt. Personer som bara ser en sann väg framåt är farliga.

9. Har du fler projekt på gång och vill du i så fall berätta lite om dem?

De projekt som jag håller på med just nu är att först få helt klart med jobbet och vad jag ska göra. Det är inte helt klart ännu även om det är på mycket god väg. Borde vara klart inom 1 månad. Sedan har jag funderat på och pratat med den före detta socialchefen i Sundsvall som vart sparkad om att det vore roligt att starta upp ett projekt för att beskriva hur en kommun skulle kunna organiseras på ett bättre och effektivare sätt. Som jag ser det så har den kommunala demokratin stelnat och behöver ta ett steg framåt för att inte förtvina. En liknelse som är talande är att om du tar en groda och stoppar ner den i hett vatten så hoppar den ut. Om man däremot låter värmen komma smygande stannar grodan kvar tills den blir kokt. Dagens kommuner är nära att vara/bli kokta.. det är bara att spara pengar som gäller.

Mer om Anders

Radio intervju, 15 min, se länk:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=5616991
Sundsvalls Tidning:
http://st.nu/medelpad/timra/1.6099751-bok-om-ledarskapstips
Facebooktwitterpinterestlinkedin