Har du en berättelse du vill dela med andra? Då kan du ha hamnat rätt! Vi tar gärna emot ditt manuskript och uppskattar att du tar hänsyn till följande råd när du skickar in det till oss.

OBS! Vi tar endast emot och behandlar digitala manus.

  • Skicka manuset i form av en word-fil till manus@jengel.se
  • Skicka hela manuset, inte brottstycken eller enstaka kapitel.
  • Bifoga ett följebrev med en kort beskrivning av dig själv och en kort sammanfattning av manuset (mer om detta nedan).
  • Använd gärna teckenstorlek 12 punkter och ett läsvänligt typsnitt (t.ex. Times New Roman).
  • Var noga med att uppge e-post, telefonnummer, namn och adress.

Följebrev – vad bör du tänka på?

Följebrevet ska innehålla en kort beskrivning av dig själv och varför du skrivit ditt manuskript. Ta chansen att framstå som den författare du faktiskt är! Vi vill också ha en kort sammanfattning av ditt manus, gärna i form av en säljande ”baksidestext” till din bok, på omkring 200 ord. Ansträng dig för att verkligen skapa ett intresse för boken, men var saklig. Lägg gärna lite extra tid på detta.

Vad händer sen?

När du skickat in ditt manuskript får du en bekräftelse via e-post att vi tagit emot det.
Vi läser manuskript och skickar personliga svar och kommentarer på det så fort vi hinner. Dessvärre har vi ingen möjlighet att ge några utförliga kommentarer till de manuskript vi avböjer för utgivning.

I de fall vi vill gå vidare med ditt manus tar vi fram ett förslag till avtal med en kostnadskalkyl. Vi har tyvärr inte möjlighet att ge ut böcker helt utan riskdelning, så vi gör en bedömning av bokens målgrupp och säljbarhet och kräver alltid någon form av ekonomisk säkerhet, antingen i form av förbokade böcker eller garantier från författaren.

Stäng meny