Calles Sånger – 23 barnvisor med texter och noter + CD-skiva

Planerad utgivning: Under 2018

Pris: 260 kr

Författare: Calle Hernmarck

Illustrationer: Rolf Kjellberg

ISBN:


”Jag har arbetat med barn i nästan 45 år. Tidigt märkte jag hur kul det var att sjunga med barnen och det blev ett dagligt inslag som inspirerade till egna låtar utifrån barnens intressen och vad som hände i gruppen. Sångerna har kommit till i mitt arbete på grundskolor, fritidshem och förskolor i Östersund och Hackås, en jämtländsk by vid Storsjön.

För att implementera ett tema i en hel skola, är temasången ett bra pedagogiskt verktyg. Jag komponerade, spelade in och gav varje lärare en skiva. Klasserna övade och när startskottet gick lät sången fint och budskapet satt förhoppningsvis. Temasången sjöngs sedan hela terminen och bidrog till sammanhållning och gemenskap. Några av mina sånger har gjort lycka i vuxensammanhang. En sådan är ”Tiden kommer”.

Alla texter är mina egna. Så också de flesta melodier, men några är traditionella som fått ett nytt innehåll. Det händer att jag möter mina gamla barn på stan och märker då att sångerna fortfarande sitter. De sjunger dem för sina barn nu.”

Stäng meny

Denna webbutik är under uppbyggnad. Mejla ev problem till info@jengel.se Avvisa